|
Jak zabezpieczyć ligę przed graczami na 1 wyścig
|
| WUJEK |
Dodany dnia 16-03-2010 23:15
|

Data rejestracji: 15.06.09
|
Jak ostatnio zauważyliście, kilku nowych graczy po pierwszych niepowodzeniach zachowuje się jak dzieci i zabierają zabawki na swoje podwórko. Inni nagle dochodzą do wniosku, że albo nie podoba im się mod, albo nie mają nagle czasu na starty.
Nie chcemy takich kierowców. Dezorganizuje to naszą pracę i źle wpływa na wizerunek ligi.
Zastanawiamy się z Miśkiem od kilku dni, jak doprowadzić do sytuacji, że będziemy mieli takich osób w lidze jak najmniej. Sama licencja to za mało. Zresztą ona ma odrzucić jedynie plewy najsłabsze sportowo, choć i tak dochodzimy do wniosku, że czas poniżej 1.27 na Melbourne to za dużo (ale to kwestia oddzielna). Zaproponujcie, co zrobić, by choć trochę zorientować się, czy za tydzień lub dwa nie zabraknie nowemu graczowi motywacji do jazdy.
My mamy swoje przemyślenia w temacie, podamy je jak dyskusja się rozwinie. Pomóżcie nam i zaproponujcie swoje. Zróbmy burzę mózgów. Zapraszamy.
MISTRZ LIGI WCHL w sezonie 2009/2010 |
| |
|
|
| Domin |
Dodany dnia 17-03-2010 14:11
|
Data rejestracji: 05.03.09
|
MHh jestem tylko testerem ale swoje zdanie wygłoszę
Licencja mhhh czas 1;27 na Melbern to dla mnie porażka po pierwsze zmienić czas a po drugie zmienia miejsca bo kierowca może zrobić super seta pod jeden tor a potem jest lipa
Wprowadzić część teoretyczną ,przyszły gracz musi mieć wiedze a przede wszystkim musi się napracować aby wejść do ligi  |
| |
|
|
| Adrian4155FerrariForever |
Dodany dnia 17-03-2010 17:32
|
Data rejestracji: 02.02.10
|
albo żeby zdać po prostu wyłączyć wspomagania np trakcja bądź system pomagający skręcać. |
| |
|
|
| Mateo15 |
Dodany dnia 17-03-2010 21:37
|

Data rejestracji: 12.03.09
|
Według mnie znalezienie idealnego sposobu na rozwiązanie tego problemu nie istnieje , jedynie co mi przychodzi do głowy to zmiana czasu zdania licencji na Melbourne z 1.27 do np.1.25 ,gdyż zawodnicy ,którzy byli u nas na 1 czy 2 race niemal w ogóle się nie liczyli .W myśl mojego przykładu ,aby zdać licencję trzeba być już dosyć dobrym kierowca , a zwykle bywa ,że ci , który jeżdżą dobrze zawsze bywają co tydzień na treningach ,kwalifikacjach i race w przeciwieństwie do słabeuszy. |
| |
|
|
| WUJEK |
Dodany dnia 31-03-2010 22:30
|

Data rejestracji: 15.06.09
|
A co myślicie o takim rozwiązaniu?
Faza 1
Kandydat zdaje licencję, obniżamy wymagany czas o 1,5 sekundy do 1:25.500 (poniżej). Wtedy z automatu pozbywamy się graczy słabych, którzy niedawno przeszli licencję i już ich z nami nie ma, bo nic nie pokazali. Ta forma się nie sprawdziła zatem.
Faza 2
Kandydat po zdaniu licencji nie wchodzi do ligi, a pokazuje się na 4 treningach jeżdżąc razem z nami (czyli przed dwoma wyścigami). Zastanawiałem się nawet nad wydłużeniem tych testów do 3 wyścigów (6 treningów), by kandydata sprawdzić na 3 torach, ale być może byłoby to za długie. Jeśli przesadzimy, ciężko będzie do nas dołączyć, choć z drugiej strony będzie mieli wówczas nagrodę w postaci dobrego, zmotywowanego zawodnika.
Podczas tych testów patrzymy na sposób jazdy i czasy kandydata, czy poprawia czasy na drugim treningu na tym samym torze, jak wypowiada się na czacie, czy jest kulturalny, czy nie jest pyszałkiem typu KariM11 itd.
O przyjęciu decyduje wówczas FIA. Możemy pomyśleć o ankiecie ligowców traktowanej jako głos doradczy.
Proszę o Wasze recenzje.
Wasz drogi Wujek
Edytowane przez WUJEK dnia 31-03-2010 22:34
MISTRZ LIGI WCHL w sezonie 2009/2010 |
| |
|
|
| Adrian4155FerrariForever |
Dodany dnia 31-03-2010 23:02
|
Data rejestracji: 02.02.10
|
Mi się podoba  |
| |
|
|
| Misiek |
Dodany dnia 01-04-2010 09:15
|

Data rejestracji: 05.03.09
|
Wujek według mnie to było by bardzo dobre rozwiązanie. Tym bardziej że podczas GP Austrii czeka na graczy niespodzianka, która pewnie przyczyni się do większej ilości graczy trzeba coś zmienić, aby nie przyjmować do ligi "żółtodziobów". Wujek ma dobry plan, lecz ja bym go troche zmienił. Ok Australia poniżej 1.25. Dodałbym jeszcze dwa tory do pakietu - trochę kręty i wymagający Singapur poniżej 1.38 oraz jakiś prostszy tor jak Nurburgring i tam poniżej 1.30. Wtedy mamy pewność że kierowca radzi sobie za równo na trudnych torach jak i prostych. Co wy na ten temat sądzicie?
|
| |
|
|
| olo22 |
Dodany dnia 01-04-2010 10:21
|
Data rejestracji: 14.04.09
|
Co do licki, to można zrobić też test na wyprzedzanie i obrone pozycji... Ja jade na domyślnym i próbuje mnie wyprzedzić, potem jak mnie wyprzedzi ładuje seta i sie broni do Czasu to mozna obiżyć, 1.25.0, to ma być porządna liga dla porządnych graczy a nie dla nowicjuszy... Jak wiemy na australii nalepsi mieli czasy 1.23.1-1.23.9, więc dwie sekundy to PRZEPAŚĆ. Co do czasu na zrobienie 1.24 to też zbyt dużo... Dobry gracz zrobi go w 5 min a przeciętny w 10... 10 min na zrobienie poniżej 1.25.0. |
| |
|
|
| olo22 |
Dodany dnia 01-04-2010 10:24
|
Data rejestracji: 14.04.09
|
a jeszcz co do torów, Australia to zły pomysł... Scinają scinają i jeszcze raz scinają... Najlepiej jakiś inny tor, najlepiej gdzie nie ma możliwości scinania. Może Suzuka ? albo Bahrain, w bahrainie nie ma żadnych miejsc do ścinania |
| |
|
|
| Mateo15 |
Dodany dnia 01-04-2010 11:47
|

Data rejestracji: 12.03.09
|
Zgadzam się w 100% z Olo (np.na Australii i Singapurze strasznie można ścinać , a Suzuka to według mnie jeden z najlepszych obiektów do zdawania licencji) |
| |
|
|
| Kwitunho |
Dodany dnia 09-04-2010 23:31
|

Data rejestracji: 05.04.10
|
Hmm... Może zarządać od kazdego kierowcy składki ligowej na jakis cel np nagrody dla top 3. Jeżeli jakiś kierowca planuje start na jeden wyścig to nie zapłaci, ale jeżeli będzie mu zależało to napewno zaplaci symboliczną kwotę... A jeżeli zapłaci a odejdzie to jego problem To Tyle jeżeli chodzi o zabezpieczenie. A Żeby jeszcze poziomem nie odstawał to wybrać przypadkowy tor dla danego kierowcy i czas jaki musi pokonać może być gorszy o 3 sekundy od rekordzisty z Ligi. Np zauważyłem ze Jasina na Australii ma 1:23 rekord ligi to zapisywany musi zrobić 1:26 itd
Edytowane przez Kwitunho dnia 09-04-2010 23:34 |
| |
|
|
| MiloszMiki |
Dodany dnia 29-06-2010 11:37
|
Data rejestracji: 29.06.10
|
Ja proponuje zrobić GP 2.Jeśli jest to możliwe. |
| |
|